oh entry lamanya tertangguh... cerita part 1 can be found here ye (UNIVERSAL STUDIO DAY 1) so kita sambung la quick one.. dah tak banyak nak share pun... paginya the next day kita masuk singapore semula but this time ikut second link (tuas) so tak la merasa jem.. bagus... sampai2 je we all tukar plan... dari universal studio we all ambik taxi we go to merlion park (the real one the one facing marina tu). after that we all berpecah ikut suka nak pergi mana.. so my husband and i decided we go to bugis street and later to arab street. later petang baru kita masuk semua universal studio. agak membazir gak.. tp x perla dh tak der apa rides lagi nak main.. enjoy the photo... 



anak merlion yg ugly gak... sama mcm yg kitaorg jumpa kat sentosa boradwalk tu... tapi kat sentoso tu lagi ugly :P



sudah2 la tu hari panas terik... so we proceed to bugis street... someone so busy shopping... org candid2 je gambar dia.. punya tak sedar tu coz i didn't convert the $ to RM so ambik2 jek la... of course dah ready la duit nak shopping ye.... quite fashionable juga baju2 kat situ... so i grab a few.. ada dah let go pun kat org coz i am gemuk .. ada hati ni nak pakai baju gitu konon... 





my most fav t-shirt until now.. so comfy... i grab only 2 saje... yg satu lagi plak captain america.. so sgtla jarangnya pakai.. coz rasa cam bebudak plak :P



souvenir for my staff n hubby's staff ye la dh kitaorg cuti sikit punya lama kan... n guess what rupanya masa kat singapore ni ada staff roch ada nampak kitaorg tapi dia kata dia takut salah org sbb en.roch lain katanya... mana tak lain kan.. laki mak dengan skinny jeans nya.. ngan ranggy nya mana la org nak kenal.. (POYO!) 

later we had lunch kat arab street... makan kat kedai minang depan masjid sultan. yummy... finally dpt proper meal...



dah kenyang kita sambung jalan lagi... jom kita explore around arab street and kampung glam.. i love to stroll along the street ni.. sbb byk rumah kedai lama... byk history pieces... so kita berpecah only my husband and i stroll around this area. so layan lah a few gambar yg mmg i pose and some are candid picture.. 












 this is one of famous cake house in Singapore. so i bought a few swiss roll nya yg yummyy!










sebagai collector pinggan mangkuk lama yang tak berapa tegar... hobi ini diteruskan juga ketika berada di singapore... and i jumpa la juga beberapa item yg dicari :) sampai bersila ko dalam kedai apek ni :P






jap lagi nak balik kluang terus dari singapore... so abah dah call kirim murtabak singapore restoran zam zam.. mengangkut la murtabak singapore special tu... ni tgh tunggu... the best thing is.. restoran ni dh tau kalau kita nak pack bawak balik long journey... so dia dh pack siap2 baik punya!




dah siap order... bayar n tunggu teksi nak balik semula ke universal studio.


Later.. petang kita masuk balik universal studio tapi more to bergambar2 n tgk show je.. so best sekali dpt tgk show madagascar! yeayyy... i am like one excited small kid kata roch.. coz i dance and sing together with them.. i like to move it.. move it.. n best part dpt bergambar dgn characters sekali yeay...









since byk lagi masa sebelum kita balik dan menghabiskan sisa2 dollar yg masih ada.. so kita lepak2 la kat cafe2 dlm universal studio, bermain2 di dalam kedai2 di dalam universal studio..

 yes i hate bumble bee coz i rasa dia hodoh :P





hari pun dh malam... marilah kita pulang ke JB ambik kereta dan pulang ke Kluang utk menyambut AidilAdha... punya lama punya ceritakan... maaflah kesibukan melanda tanpa henti... ni cerita October 2012. pas tu in January 2013 kita ada pergi lagi universal studio ikut company trip... hahaha tgklah nanti nak cerita ke tak coz lebih kurang sama je :P 

Nak cerita Raya Haji 2012 tak? dah Raya Aidilfitri 2013 kan :P 

14 comments:

Smiley said...

adik u know what..i didn't found any merlion besar atau kecik! tatau kat mana dik oiii..aduh..kat mana ek ekceli ? pulau sentosa ada tak?
then murtabak zam2 pon tak jumpo..aiyo..kene repeat SG lg ni..ok lg satu masuk SG naik bas kah dr JB?

ehhh BTW, org tertunggu citer raya awok le! ahaks

LiTtLe^m3 said...

kat tgh bandar je kak merlion tu... kalau naik taxi ckp nak pergi merlion park.. tau la dia nak hantar kat mana.. tapi mcm ke belakang merlion park we all lalu dlm satu building nak sampai ke river bank tu.. kat situ ada tempat cruise jugak. kat pulau sentosa pun ada tp bukan merlion yg putih tu merlion cokelat :P murtabak zam zam tu kat arab street area je... semua keliling situ je nak kena rajin explore je... sbb tu stroll around senang..

whoamethyst said...

hi baiti. baru jumpa blog ko ni balik. bape lama tak jumpa kan. skang masing2 dah lain. u look chubbier than before. sama la mcm aku :)

Nong Andy said...

Baiti.. serius berkerut muka tenung buble bee.. haha.

Byk gila gambar kamurang.. hapening.

*belum sempat try resepu mertua ko..
Baiti.. aku doakan ko cepat sembuh. Amin

LiTtLe^m3 said...

hi naza... kan finally jumpa balik kat blog.. ye la utk org yg x der facebook cam aku ni.. agak sukar dijejaki.. nasib la number phone tu yg sama je dari tahun 2000.

hi nong, harus ko visit singapore juga.... thanks Nong.. doakan ye semoga dipermudahkan segalanya.

Cinta Misteri said...

Wahhhhh....syokkan kat haji lane & arab street. Brg2 taklah mahal sgt. Tp...u know what, kat haji lane sbnrnya brg lbh murah kalau terror mmg boleh buat tawar menawar...hiueww hiueww....

So, gi uss tunggu smpi parade tak, around 6pm and kalau weekend ada bunga api awesome giler

LiTtLe^m3 said...

hi niena.. thank u for visiting here.. of course tgk parade segala tp x larat nk update dh n we repeat tiga kali pergi uss ni.. so mana yg miss we all g tgk la masa dok ulang.. i would peefer shop kat geylang instead of arab street.. ala tp malaysia apa kurang pun kan :)

Cinta Misteri said...

hai hai.... can i call u Baiti? nice to knowing u here...

kalau jenjalan jb, yuk laaa gather2. nak ngajak ke sebelah tambak pown ok jer.

LiTtLe^m3 said...

hi.. cim or neina? which one to call you? yeah u can call me baiti. InsyaAllah boleh kalau nak jumpa.. roger je i :)

gee ryder said...

Setahun menunggu citer ko hahaha

Cinta Misteri said...

Baiti...hihihi....CiM dah lama berblogging ni, selama ni guna nama CiM jer which means Cinta itu Misteri. tp.....sbb ada fb lately, sumer duk add, haaaa tu yg rmai yg confuse.
dah tak rahsia lg...nina nama sebenar

najmi nawawi (juon) said...

wuuu..best!

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)