the next day after legoland kita masuk singapore. no kita tak drive coz bila kita check macam agak leceh procedure nak masuk singapore if you drive your own car. so kita pun naik la bas Odyssey saja. senang je naik bas ni nak masuk singapore. since kita tidur kat tune hotel kan... kat bawah tune hotel tu je tempat bas pick up nak bawak masuk singapore the ticket is RM30.00 pergi balik. murahkan... and mudah!

malam sebelum tu kita sangat la letihnya sebab panas sangat kat legoland balik dari legoland i macam dah nak demam... ye malam tu demam but i cepat2 makan ubat mlm tu jugak. rugi woo ticket universal studio dh beli kot. 

so pagi pukul 7.30 kita naik bas lalu woodlands. hmm... i miss this journey. dulu masa kecik2 selalu je keluar masuk singapore kan so bila dah besar ni lalu lagi situ cam teringat masa zaman kanak2... haih... bestnya kalau boleh putar balik waktu.. masa tu saya kesayangan semua orangkan... budak comel kan oh ya.. i still have my passport photo back in 80's.. oh my i have big round eyes....


ok dah jom sambung cerita.. kita sampai singapore dalam pukul 9:30 am. masuk ikut woodlands merasalah jem sikit kan ;)



Tajuk Johor Tanjung Puteri

Selat Tebrau airnya biru

Di Pantai Lido tepian mandi
Sepanjang masa di hari minggu


Atas bukit Tanjung Puteri

Taman hiburan indah berseri
Pemandangan menawan hati
Jalan tambak hubungan negeri

Tanjung Sekijang nun di kuala
Tempat nelayan mengail gelama
Istana Hinggap di Kuala Danga
Pantai berkelah keluarga diRaja


Dari Tebrau orang berakit

Singgah Stulang membeli kopi
Pusara Si Bongkok di lereng bukit
Di tepi pantai Tanjung Puteri



Hah promote sikit Johor... ni gambar atas jalan tambak hubungan negeri la ;) Johorean sungguh!

sampai2 je terus pergi redeem ticket. and of course USS belum buka so kita bergambar sakan dulu di luar.




notice i changed handbag? i think i really love my coach hobo ni.. ringan compared to my gucci. eh tak bukan nak cerita pasal handbag nak cerita pasal USS ye.. dah puas bergambar masuk2 je kita terjumpa woody woodpecker



Roch agak menyampah dgn this woody because not so friendly with him.. dia kata woddy ni gatal mesti lelaki kat dlm tu... hahahaha just because woody approach i lebih2 kot siap pegang2 tgn :P



last time i like elmo the most but now my most fav is cookies monster!


mestilah terus tu berlari2 ke transformers nya ride kan.. sgt puas hati dan sgt suka transformers ride! best!


both myself n olan were thinking nk main ta galactica ride tu.. hahah end up dua hari masuk sini, dua2 hari x main.. overload main rides kat legoland la ni... haishhh...


err... this supposed to be our honeymoon photo at egypt kan bee?? tp x jd gi egypt sbb beli rumah punya pasal..



this 2 beradik ni temple run overload rasanya... reality pun nk jd game :P


ok sebenarnya ada byk lg gambar kat sekitar universal studios ni... tp kan kita lompat2 jek la... yg ni my always fav movie pun the shrek... so saya sgt suka la castle ni.. kat dlm ni pun ada 4D show.. so kita layan kan jugak!


oh mind you as well... ada byk souvenir shops at sini dan byk yg super cute! so hehehehe kalau suka beli je la i bought a few mostly for my bro la... haih untung ko mal dpt akak mcm i ;)

okay puas u all jalan kat dlm ni.. byk lagi rides/show i x tgk coz kita ada 2 hari kan.. ada jugak yg tak cerita masa day 1. hahah penat la weyy nak update... before end of the day kat universal studio ni... roch is so naughty.. look at this photo.. dia igt i tak perasan la dia buat apa... hauishhh


we end the day by jalan2 kat sentosa broadwalk and vivo city before we went back to JB later at night.. oh before that sempat singgah hardrock sentosa as usual to get t-shirts, fridge magnet & shot glass - all my collectible items :)




ok sebenarnya.. bila dh ptg ni kaki i tetiba sakit yg amat sangat kat permukaan kaki sebelah kanan tu... i don't know why suddenly it is so painful. when roch ajak jln kaki g vivo city, tu i was like asking him boleh naik train kan.. di kata "oh we should walk coz boleh ambik2 gambar.. ala bukan jauh pun!" yes bukan jauh pun but with my pain yg i kena bare... i almost crying while walking and we still have another day kot. 


sakit memang sakit bila time bergambar senyum aje.. i tak tau why roch suka sgt tunjuk thumb mcm tu sepanjang our vacation ni bila bergambar. ntah apa2 je :P

ada a few gambar ni candid je byk... so layan je la... like this picture below.. i was so ketawa mengekek2 coz is so funny the merlion... so ugly merlion... i can't stop laughing about this even now while i am writing about it :P



this merlion at merlion plaza... no tak naik pun atas tu katanya boleh naik kan.. kat bawah sudah.... coz ada benda lain lagi kita nk tgk.. then we also try out skyline luge sentosa.. turun naik kita naik cable car yg open tu je.. tak berani nk try luge tu...


sangat best sbb sight seeing je bukan ada apa pun sgt... tp cam scary gak la.. coz open gitu kan mcm naik buaian sampai ke atas tu tinggi kot... bayangkan lebih tinggi dr atas pokok... but we had so much fun trying this out!

ok end of Day 1 - jom try ni....


roch ckp.. jangan nak ngada2... dah balik! isyh... 

5 comments:

Nong Andy said...

Baiti,

Comel gila masa ko kecil... hehe. Tgk gambar rada nak cium2 hehehe... gambar aja tau kekek

Hapening gila korang kat universal studio... aku tengah tahan jeles aja ni grrrrrrrr


Okey... gambar couple yg super romantik tu memang kaw2 punya romantik.. malangnya di cemari aksi gadis seksi di belakang korang hehehe....

Gaya olan dan abgnya kat tempat yg sama tu apa cerita pulak kakakak.. lucu la baiti..

Nong Andy said...

Apa motif ambil gambar duduk dgn sing tu baiti hehe...

Nong Andy said...

Mahal gila souvenir sana kan...

Kawan aku belikan t-shirt harga RM26.. bila conggak maunya 50 duit kita... wawawa....

LiTtLe^m3 said...

hi nong. dgn singh tu ko kena tanya dgn roch kenapa dia ambik gambar tu.. aku tgh betulkan kasut masa tu.. saja je dia candid dari jauh.. nakal kan :P

Cinta Misteri said...

Okeyyy got ur first n3...