eh eh.. dah 2 tahun tinggal sini.. patutlah mcm dah gatal je nak tukar itu ini... hahahah ngengada tu namanya.

Syukur Alhamdulillah ada tempat berteduh walau comel, walau sempit walau apa pun inilah rezeki tempat berteduh. Biar apa pun orang cakap ini rumah kita. macam-macamlah orang cerita kawasan itulah inilah apalah macam2 tapi kitalah sebenarnya mencorak kan rumah itu indah, rumah itu kemas, rumah itu bersih, rumah itu baiti jannati.

kalau dulu pernah cerita pasal rumah yang comel ini di sini (YANG AMAT PENAT) dan di sini  (DAH PINDAH) dan sini (SETAHUN DI KM).

jiran semua ok. baik belaka. yang tak baik pun ada dah rumah sebaris sama tingkat tak gheti nak menegur kenapa. ko jumpa dalam lif selisih balik kerja nak buat bodoh tapi... ada aku kisah... jangan esok mati terbongkang sorang baru family members ko nak mintak tolong plak ye.

walau pun ada episod mendebarkan di sini (11 APRIL 2012) tapi semuanya InsyaAllah ok saja. kami sayang sangat rumah ni. ini semua hasil titik peluh usaha kami mendapatkannya sendiri. No Appa Amma tolong. semuanya kami sendiri. Malu dah nak mintak tolong parents ye la dulu belajar kat private uni apa saja yang terbaik semua parents bagi dah kahwin ni pandai2 la hidup.

oklah apa pun kami happy tinggal di sini. inilah kehidupan kami! simple but yet not so simple :D

9 comments:

gee ryder said...

yes totally agree with u!
saya pun sayang rumah saya :)
our baiti jannati hehe..

raya nanti mesti byk perabot baru ni ;)

LiTtLe^m3 said...

Kayala sgt nk tukar perabot baru... Lom tamat tempoh pakai je la lg boleh :D

Nong Andy said...

bestlah org ada rumah sendiri .. (dgn nada jeles :)

* aku dah komen n3 beberapa hari yg lepas.. tapi tenet slow masa tu :(

LiTtLe^m3 said...

Aku doakan nnt kau dpt miliki rumah sendiri ya.. amin.... :)

Mimie said...

rasa cam tak lepas plak comment aku sblm ni...weh hantarlah password kat email aku...ko ade kan?

Anonymous said...

rasanya umah baiti paling kemas skali...tersusun rapi je suma...habuk pun segan nak hinggap hehehe

-5zal

LiTtLe^m3 said...

Tak der maknanya x der habuk. Tetiap hr mengelapnya. Rumah korang pun kemas. Ada designer's table lg... Hehehe

Smiley said...

umah korang paling gempak dek non
eghh lama dh x gi kans

LiTtLe^m3 said...

Kak, jemputla dtg anytime tak payah tunggu raya.