diam tak diam 27 May 2011 hari tu dh genap setahun tinggal kat KM. eh kejapnya masa berlalu kan :) ni entry yg mula2 dulu lepas dh tinggal kat KM (DAH PINDAH & sini). eh tak pernah tunjuk gambar awal2 dulu kan :)


ni masa memula dapat kunci dlm bulan February 2010


ni masa discuss ngan Contractor. bee tak campur sgt.. i yg byk deal ngan si Kam ni.


ni la pemandangan mula2 kat KM ni.

ok.. pas tu kita mulakan dgn renovate... masa ni dh 80% siap.. renovate simple2 aje ngan budget yg ada :)


ni bahagian yard yg diconvert menjadi wet kitchen


dry kitchen dan juga diletakkan meja mkn kecil kat sini.. masa tu perabot2 lom sampai lagi.


sink yg kat atas td dh ditukarkan ke sink tempat cuci tgn seperti di atas.


sink kat bahagian tgh di luar bilik air pun dah tukar & pasang kabinet skit utk simpan stok syampu2 dan bahan pencuci :)


accessories bilik air pun dh siap pasang

next.. jom kita beli perabot... since masa kat rumah sewa kami cuma ada satu couch dan bedroom set serta fridge so byk la kena beli gak.. dek kerana pindah rumah baru.. so sah2 la bedroom i nak set baru kan.. so set yg dah ada akan diletakkan di guest room. set baru mestilah king sizekan.. since master bedroom tu pun besar..


ni setnya masa kat kedai.. inspired by the water challet avillion PD. skrg katil di atas itu dh ada langsir2 la cam kat bawah ni...



ada byk lg gambar2 shopping perabot & home appliances tapi malas nak upload :P next dh pasang langsir, lampu & blind.. i really love chandelier.. tapi gambar2 kat bawah ni tak nampak sgt. errr.. bee tahun ni ada budget tukar langsir tak?? at least langsir dpn??



suka sgt ngan blind yg dipasang in between wet kitchen ngan dry kitchen. blind ni nampak kali pertama terus jatuh cinta.. so belek2 design lain pun tetap gak nk yg ni :)



skrg dh setahun dok kat rumah ni.. baru satu majlis we all buat. we have around 50 - 60 guests. Alhamdulillah house warming & open house together. mula2 kami berdua je tinggal sini, since March 2011, my bro stay with me. don't know until when.. mungkin sampai dia kahwin ke... we are happy to have him with us adalah org lain tlg buat bising kat rumah ni :P

ada yg kata rumah kami sunyi.... anak itu rezeki dari Allah.... kalau ada nanti Insyaallah akan ada juga.. mana tahu nanti rezeki kembar ke triplets ke.. doakan sajalah ye... kita tunggu dan lihat :)

apa2 pun... sekecil mana pun rumah kita, se-simple mana pun rumah kita.. end of the day ia rumah kita.. yg mana kita pulang setelah penat balik bekerja.. berehat dihujung minggu, bayar loan bank setiap bulan dan bayar maintenance fee utk beberapa facilities yg kebykkannya i tak guna lagi.. like gym, sauna, pool pun i tak pernah guna.. main badminton lg la tak pernah kat hall tu. bee je pernah guna semua facilities tu. ~home sweet home~ jom tengok rembang senja dari rumah kami :)



7 comments:

Anonymous said...

cantek rumah...bila nk buat makan2 lg?

a3a17

RoCH said...

Erk baby.. gambo bwh sekali tu matahari terbit.. :O

setahun sudah rumah ini...

LiTtLe^m3 said...

encik anon tu mesti Faizal-Gee. hehehehe... insyaallah ada rezeki nnt kami buat mkn2 lg.

hahah aah la sah2 la arah lain2 kan... bengong :P

Ummi Damia said...

rumah ko mmg kelas nok.mak suke kabinet dapo tu dgn sinki!:)

mrs.spicy said...

suka lah tengok dapo ade yard gitu..rumah kiteorang dah setahun pon xsiap2 lagi. haha..badjet xde=p

LiTtLe^m3 said...

ainil, alhamdulillah ada rezeki :)

farah, insyaallah nnt peja dpt bonus dptlah buat yard tu.

gee ryder said...

aku pun minat sink bulat cam ko tu nak tukar yg kat luar toilet tp sejak pindah tak tukar2 lagi :p