attended my parents' best friend nya daughter nya wedding. faham? ok ok cakap melayunya perkahwinan anak perempuan kawan baik kepada mak dan abah. ala susahlah nak cakap.. senangnya ginilah.. parents pengantin perempuan ni kawan baik parents i. so dah lebih kurang cam family dah adanya.. masa i practical training in year 2005 dulu pun i dok rumah uncle & auntie ni.

so 1st july hari tu kami pun ambik cuti lah utk menghadiri upacara2 perkahwinan. banyak upacaranya tau.. pagi jumaat tu marhaban pas tu lepas sembahyang jumaat acara akad nikah.. dan esoknya bersanding kat sebelah perempuan pas tu ahadnya bersanding kat rumah lelaki plak.

still i nya wedding punya banyak lagi acara... bee u tak rasa penatnya sbb u attended skit jek.. selebihnya i yg attended acara2 wedding kita.. in August, 3 tahun lepas... hari jumaat pagi i khatam al-quran, selepas solat jumaat akad nikah (baru u muncul yek bee), pas tu mlm tu khatam berzanji (pun u tak der.. i sorang je) pas khatam berzanji acara malam berinai plak (baru u muncul kembali ye bee), then pas tu esoknya sanding (masa tu mata i separuh terbukak ye.. i penat sgt dah), pas tu next weeknya kat belah lelaki plak..

ok2 balik semula acara wedding orang yg kita attend tu.. penat skitlah kitaorg sbb tlg skit2.. i byk tlg handle photographer nya kerenah je.. nak itu lah inilah.. tapi i suka sbb i suka nnt pengantin dpt gambar/video cantik.. meh la tgk gambar.. pas habis majlis kita balik & pas mandi solat semua dedua tergolek tidur sampai esok pagi.. punya la letih..

the bride & me :)



esoknya acara bersanding kat dewan plak... sampai2 je dewan pagi tu derang ckp caterer tak bagi cukup bunga la apala.. so the main table pengantin nampak kosong.. zasss kami ke jusco wangsa maju gi kedai bunga beli bunga utk letak kat main table tu... balik dari beli bunga tu ehh cam ada org hantar fresh flower plak utk meja main table tapi still tak bawak bunga utk letak kat belakang main table nya background.. nasib baik bunga yg dibeli itu leh ala2 melilit kat background main table tu... done satu kerja... orang pun start dtg.

a ahh.. lagi i yg interframe tak memasal terpelecok u all terus terseliuh ye.. memula tatau terseliuh ada rasa sakit skit kat tepi tapak kaki sebelah kiri tu. menjelang petang... berdenyut2 makin sakit.. agak2 dah tak der tetamu dtg ku buka la kasut.. hah tu dia dah biru bengkak u'ollss jalan pun terhencut2 and sapu minyak panas aje.

cantik jek muka senyumkan?? sakitnya masa tu tuhan aje yg tahu :D



pas dah habis majlis semua kita pun tlg kemas dewan and bawak balik ke rumah pengantin mcm2 barang la. lepak jap kat rumah pengantin.. pas maghrib terus balik. balik je rumah.. husband terus buatkan air panas dalam baldi dan letak garam suruh rendam kaki yg dh bengkak... ok pas tu nak tidur dah ni... tak leh tidur la plak.. kaki tu punya berdenyut rasa cam terbakar pun ada... hubby ambik ice plak letak kat kaki pas tu dia sapu minyak urut and bandage kan kaki. baru leh tidur..

bangun esoknya terus rasa tak best lepas bukak bandage... tapi nak kena siap2 gak nak g wedding belah lelaki plak kat bukit mahkota.... sebelum gi rumah pengantin lelai sempat lagi gi bagi2 kan kek kat jiran2 pas tu jiran sorang tu bagi cokelat.. suka :) thanks gee ;) masa kat venue wedding belah lelaki ni.. maintain jalan lawa lagi ni ye lah berarak ikut pengantin sekali kan.. meh tgk gambar





dear kak wanie & Azhar... Selamat pengantin baru & semoga berbahagia hingga ke akhir hayat.. both of you look so sweet on your wedding day...

balik dari wedding, terus ke alamanda.. nak gi urut kaki kat reborn tu.. pas tu org tu cam tak confident je leh urut.. sudahnya singgah Binwani's beli baju raya :D pas tu terus gi bukir jalil golf club nak cari uncle tabib cina yg pandai massage org terseliuh ke tergeliat ke apa jek la.. nasib baik uncle bukak clinic dia ptg tu.. terus dia tgk.. dia kata simpan 3 hari lagi tak leh jalan la jawabnya.. uncle massage and letak ubat herba cina tu..

pas massage bergedik lagi tau.. leh gi tempah langsir raya u'olls kat puchong. gedik tak gedik nya orang sakit kan... lagi pun hubbynya melayan kan... "kalau u rasa shopping leh kurangkan sakit.. i ok je" ok pas tu balik rumah dah.. tak der jalan2 lagi..

monday kerja pas tu minta boss balik awal sbb nak g massage kat uncle.. pas tu tuesday pun kena massage lagi.. 3 kali gitu kata uncle... sakit dah kurang.. bengkak tak surut lagi.. g kerja pakai selipar bata comfit aje.. lain2 kasut semua tak leh main sarung aje.. kaki dah bengkak mana leh pakai sandle yg ada tali2 bagaikan..

huduh skit rupanya kaki sebelah kiri.. sbb kaler dia gelap skit dan besar.. beza gila ngan kaki kanan.. weekend nak balik rumah mak ada kenduri.. leh ngada2 skit tak yah tlg2 kat dapur.. cantik muka?

mudah2an cepatlah baik kaki ni.. balik Johor nnt massage lagi ngan our "repairman". hahaha tetiap bulan balik johor mesti maintenance ngan our "repairman" ni... mudah2an cepatlah baik ye.. dah rasa sengal je jalan menyenget terhencut2... dan satu lagi alasan untuk tidak ke gym walau pun dah kira baper banyak calories kena burn setiap kali exercise seandainya mahu kurus seperti zaman dulu kala :D baru je semangatkan bee?? boleh kah i ramping semula begini bee??



dari gambar tu bee cam ckp "ntah tatau" :P oh jangan tanya kenapa gedik gitu ye gambar ni.. ni masa 2005 rasanya kita ambik sambil berlakon ke something kot.. biasalah kerja gila2 budak2 university kan :P

2 comments:

gee ryder said...

cantik pengantin perempuannye...

tanggal je kasut tu kalau dah sakit pakai seliapr jer hehe..

omg! baiti kah yg si ramping berbaju hijau itu?? :p

LiTtLe^m3 said...

ge.. yee si baju hijau yg ramping itu aku lerr satu ketika dahulu.. my best figure ever gitu :p